Skip navigation

OK2RKB | ENG · GER · RUS · FRA · POL · HUN · SPA | Main · Pos · Neg · IE+ · IE- · Prn · Pda · CSSoff

OK2PPK » Úvodní stránka » Aktualita | ---

Aktualita

č. 25

Vánoční závod 2015

27.12.2015 02:11:49

Vánoční závod 2015 - Palackého vrch. (foto PPK)

Letošní vánoční počasí-nepočasí, korunované v Brně takřka neustálou mlhou či nízkou oblačností, mě inspirovalo po šestileté odmlce k úvaze o návratu do Vánočního závodu s výjezdem někam za sluníčkem.

Oprášil jsem FTčko, ponabíjel baterky a začal chystat výlet, ale nakonec jsem to v předvečer závodu odpískal. Na ulici mě jiní zablokovali auto tak, že se nedalo vyjet, a navíc jsem zjistil, že v blízkém okolí plánované kóty začala jezdit kilowattová stanice, takže bych asi skoro nic neslyšel.

První etapu jsem tak vynechal a až po 14h jsem hodil do žebradla samotnou FT817ku a vyběhl nahoru na Palackého vrch v Králově Poli s tím, že s 2.5W a jen s všesměrovou gumovkou udělám tak 2 nebo 3 spojení a můžu jít domů. Kupodivu to chodilo lépe, než jsem čekal, podařilo se mi udělat 11 QSO s průměrem 58km/QSO, ODX 116km a celkem to bylo 643km. Teď jen doufám, že jsem dal všem správné číslo spojení, vysílal jsem nastojáka s vysílačem s nasazenou gumovkou pověšeným na sobě a měl jsem dost problém zapisovat spojení, protože jak jsem pohnul rukama, tak se výrazně měnila síla signálu.

Slyšel jsem i další stanice, např. OM3RM, OK1MUO, OK1TEH, HA2 stanici z JN97, někoho z JN99, ale to už bylo v daném okamžiku mimo možnosti spojení udělat nebo jsem se nedovolal. Naprosto perfektně šlo spojení s Drahošem OM3CQF a naopak na mockrát jsme se dovolával na OK2KYJ. OK1TE, který jel závod z vedlejšího čtverečku JN89HF, mi říkal, že to u něj taky hezky chodí a zmiňoval myslím, že s magnetkou se dovolal do JN69. Nakonec jsem na Palačáku vydržel až do konce závodu a domů jsem šel zmrzlý jak rampouch a v totální mlze, která začínala u vodárny kousek podemnou.

Všem přeji hodně štěstí a úspěchů v roce 2016!

73! Pavel OK2PPK

Pro zobrazení přehledu všech aktualit přejděte na úvodní stránku.

Nahoru